Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

 

Auteur Julian neemt je mee op een muzikale trip en onthult samen met Kris Wauters en auteur-componist Stefaan Fernande de geheimen van songwriting. Verschillende Belgische songwriters geven hun verhaal en visie over de metier en verklappen hoe hun bekendste hits tot stand kwamen. Afspraak in ons Muziekcafé.

Over Songwriters

Piet Goddaer, Raymond van het Groenewoud, Isolde Lasoen, Alex Callier en Kris Wauters. Het zijn maar een handvol songwriters met heel wat succesvolle hits. Maar wat was de allereerste song die ze ooit schreven? Wanneer en hoe stootten ze op dat ene iconische nummer? Werken ze in een blokhut op retraite, of op kantoor van nine to five? En wat maakt het verschil tussen een hit en een net-niet?

In het boek ‘Songwriters’ neemt Julian je mee op een muzikale trip, waar prangende vragen en geheimen van het proces van songwriting worden onthuld. Verschillende Belgische songwriters geven hun verhaal en visie over de metier en verklappen hoe hun bekendste hits tot stand kwamen.

Over Julian De Backer

Julian De Backer is cartoonist en een van onze beloftevolle muziekjournalisten. Zo maakte hij in opdracht van Warner Music Belgium interviews met Kris en Koen Wauters, naar aanleiding van de 30ste verjaardag van hun band. Zijn interviews focussen zich steevast bewust op het ethos en het metier van de songwriter. Hij won onder andere Humo’s Gouden Aap.